Chanel

SPRING 2020 READY-TO-WEAR

04 October 2019 18:28
Chanel
ChanelChanelChanelChanelChanelChanelChanelChanelChanelChanelChanelChanelChanelChanelChanelChanelChanelChanelChanel
С изрезка на ножиците си и с панделка, Габриел „Коко” Шанел освободи жените от корсетите си и ги облече в тесни фланелки и свободни рокли. "Нищо не е по-красиво от свободата на тялото", каза тя. Шанел отвори нов свят за своите клиенти, в който те могат да се обличат и да играят както тя - като момчетата. Шанел направи революция по начина, по който се обличаше..

Шанел умира през 1971 г., и нейната модна империя се управлява от списък с незапомнящи се имена, докато Карл Лагерфелд не я поема през 1983 г. Въпреки че споделя с предшественичката си любовта към това да изглеждаме едновременно стройни и луксозни, момчешки и женствени, Лагерфелд от самото начало е взел свещените кодове на Коко и им се упира -  дори когато взема назаем от поп културата те са неговият пътеводител.

Къщата на Шанел има двама майстори, но докато плава във втория си век, подписът й остава същият - смела, занижена елегантност. Заем на друг кокоизъм: „Модата преминава; стилът остава. ”

Лагерфелд работи в Шанел до смъртта си на 19 февруари 2019 г. На същия ден къщата кръщава дългогодишната си дясна ръка, Вирджини Виард, като свой нов художествен ръководител. Затова нека се насладим на нейната първа колекция, след кончината на този велик творец.


П.С: И този път шоуто беше удостоено от присъствието (по-скоро участието) на българския модел Белослава Хинова, за който приживе самият Лагерфелд беше избрал да мине по неговата "котешка пътека". Какво да кажа, освен дерзай girl!
Старт на Sofia Fashion Week SS 2024 Старт на Sofia Fashion Week SS 2024 Моден фурор от студентски колекции
Грандиозен моден финал на Sofia Fashion Week AW23/24 Грандиозен моден финал на Sofia Fashion Week AW23/24 Собственикът на марката г-жа Маринела Арабаджиева и организаторът на Sofia Fashion Week Мария Бонева обявиха, че следващото издание ще е през март 2024
Официални тоалети и булчинска мода на втората вечер на Sofia Fashion Week AW23/24 Официални тоалети и булчинска мода на втората вечер на Sofia Fashion Week AW23/24 Великолепие и блясък изпълниха модния подиум на втората вечер на Sofia Fashion Week есен-зима 23/24
Sofia Fashion Week - три дни мода, лукс и красота Sofia Fashion Week - три дни мода, лукс и красота Huawei Watch G 4 и Global Brands на сцената на Sofia Fashion Week AW 23/24 с иновативна модна колаборация
Sofia Fashion Week се завръща през септември 2023 Sofia Fashion Week се завръща през септември 2023 Sofia Fashion Week с 11-то издание в хотел Маринела с нов формат
BgBox shop
BgBox Summer

BgBox Summer

BgBox

BgBox Satin

BgBox Satin

BgBox

BgBox Youth

BgBox Youth

BgBox

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ