Защо разтягането е най-важното упражнение?

06 March 2020 17:54
Защо разтягането е най-важното упражнение?
Прочетете повече за:
стречингздраверазтягане
Всички сме чували израза „разтягаш се като котка“, но защо разтягането е типично за тях и е изключително важно и за нас, хората?

Котките прекарват по цял ден лежейки на слънце, мързелувайки, но и разтягайки се доста често. Разтягането го правят, за да се раздвижва кръвта им и мускулите, за да могат да са готови да се нахвърлят върху следващата мишка, на която попаднат.

Въпреки, че не сме нащрек за гризачи, разтягането е от ключово значение за нашето здраве и трябва да го правим повече.

„Разтягането играе решаваща роля за цялостното здраве и е жизненоважно да поддържате мускулите гъвкави, силни и здрави.“, казва инструкторът по пилатес на знаменитости Габи Ноубъл, която поддържа добра фитнес форма на звезди като Хари Стайлс и Джулс Оливър.

„Гъвкавостта е ключова. Ако мускулите ви не са гъвкави, обхватът на движение в ставите ви се намалява и мускулите ви стават стегнати. Тази стегнатост може да доведе до болки, лоша стойка и равновесие, както и до затруднения с прости задачи, като домакински такива, ставане от леглото сутрин и игра с децата.“, обяснява Габи.

Плюс това, гъвкавостта намалява с напредване на възрастта. Но добрата новина е, че можете да я увеличите и ако редовно правите упражнения за разтягане, ще забележите промяна още след седмица-две.

Треньорката по пилатес силно препоръчва да правите разтягане всяка сутрин, когато станете от леглото. По този начин ще задвижите метаболизма си и през целия ден ще се чувствате бодри и изпълнени с енергия.

А ето и най-важните предимства на упражненията за разтягане:

1. Намаляват стреса.

2. Намаляват болките в ставите и мускулите.

3. Подобрява се кръвния поток и циркулацията на кръвта.

4. Подобрява се цялостното здраве.

5. Минимизира се износването на ставите.

6. Подобрява се качеството на живот.
Sofia Fashion Week се завръща през септември 2023 Sofia Fashion Week се завръща през септември 2023 Sofia Fashion Week с 11-то издание в хотел Маринела с нов формат
Summer Fashion Weekend 2023 - мода на брега на морето Summer Fashion Weekend 2023 - мода на брега на морето Марина Диневи се превръща в моден подиум за 5-та поредна година
ЛЮБОВ И РЕЛАКС В ЛЕТНИЯ СТИЛ ПРЕДРИЧАТ ОТ АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА ЛЮБОВ И РЕЛАКС В ЛЕТНИЯ СТИЛ ПРЕДРИЧАТ ОТ АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА Утвърдени дизайнери и дебютанти изпратиха своите летни модни послания
Code Fashion Awards 2023 Code Fashion Awards 2023 Мода и диамантен блясък
BgBox shop
BgBox Summer

BgBox Summer

BgBox

BgBox Satin

BgBox Satin

BgBox

BgBox Youth

BgBox Youth

BgBox

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ