Клеър Уайт Келър

За Givenchy

25 April 2019 14:13
Клеър Уайт Келър
Клеър Уайт Келър Клеър Уайт Келър Клеър Уайт Келър Клеър Уайт Келър Клеър Уайт Келър Клеър Уайт Келър Клеър Уайт Келър Клеър Уайт Келър Клеър Уайт Келър Клеър Уайт Келър Клеър Уайт Келър Клеър Уайт Келър Клеър Уайт Келър
“Навсякъде има толкова много промени”, възкликна Клеър Уайт Келър, която се беше разположила удобно на скрит стол в Claridge's. Британската дизайнерка се захвана с нова работа. След като в продължение на 7 години създаваше бохемски материи за Chloè, тя смени курса, за да се присъедини към луксозната марка Givenchy.

Бернар Арно и дъщеря му Делфин, които са собственици на групата LVMH, която притежава Givenchy, ѝ дадоха пълна свобода за управление. „Буквално ми беше казано: „Прави каквото искаш“, сподели родената в Бирмингам дизайнерка. Това е решителен глас на увереност от страна на луксозния титан. Но няма съмнение, че е вдъхновен от успеха на Уайт Келър в  Chloè, където продажбите на необикновените ѝ дамски чанти и женствени тоалети не спираха.

Уайт Келър има репутация, че предчувства какво жените искат да купуват и всеки сезон предоставя привлекателни модни предложения. „Предизвиквам екипа си и им казвам: „Да, но наистина ли искате този дизайн?“. Защото ако не го искат, тогава защо някой би похарчил 1000 евро за него? Всеки модел трябва да притежава подобна привлекателност. Дните, в които луксозните модни брандове залагаха на обикновените неща, отминаха“, категорична е тя.

В сводестото величие на Palais de Justice в Париж се състоя дебютното ѝ ревю. На модния подиум се качиха изтънчено яки момичета в якета с подчертани рамене, минижуп и рокли с принтове. Очевидно Уайт Келър е изоставила лежерната романтика от годините в Chloè зад гърба си и ги е заменила с по-напредничава визия. „Наистина бях готова за тази промяна. Чувствах, че направих това, което исках, и казах всичко, което желаех да кажа“, обясни тя. Нейната нова Givenchy-жена е облечена в класически тоалети, неустрашими дизайни и вкус за неповторими обувки. Високите кожени ботуши са комбинация между модата на каубои и 70-те. Почти всяка визия на Уайт Келър се превърна в задължителна за сезона.

Givenchy е модна къща с две истории. Нейният основател – 90-годишният Хуберт де Живанши – се е учил от Кристобал Баленсиага и е обличал легендата Одри Хепбърн. Наследството му едва е докоснало предшественика на Уайт Келър – Рикардо Тиши, по време на 12-годишната му работа за марката. Той предава архивите, вместо да бъде пионер в модерната улично-луксозна тенденция, която доминира в индустрията днес. „Новото поколение разбира марката Givenchy такава, каквато е през миналото десетилетие“, сподели Уайт Келър, като направи препратка към наследството на Тиши. “Всички ние включваме някакъв тип облекло за улицата в гардеробите си. Но освен него има и шикозни дизайни, които припомнят за същността на френския бранд, което наистина ми харесва. Ако вляза в луксозна къща, искам да усетя този шик.”

Предизвикателството пред нея в Givenchy е да управлява според двете истории. Тя прекара ден в архивите и 4-часово пътуване от Париж, за да се потопи в оригиналните скици на господин Живанши. Освен това тя се запозна с основателя в грандиозния му апартамент в Париж. “Есенцията, която извлякох от разговора ни, беше, че Givenchy е марката на силната жена.”

Уайт Келър се обърна към експертното мнение на ателието на Givenchy Haute Couture, което през последните години се е фокусирало предимно върху VIP тоалетите за еднократно обличане, за да създаде нов ready-to-wear силует. Работили са над седем повторения, за да създадат разпознаваемата форма на роклите около раменете и якетата. „За мен въпросът беше да създадем нещо, което се усеща като стилно, изчистено и силно, но все пак модерно – да може да се разпознае“, разкри тя. Също така тя съживи два от оригиналните принтове на господин Живанши – детелината от 1961 и животинските мотиви от 1981. „Те не са като италианските животински принтове, които са по-скоро котешки – неговите са невероятно графични и изчистени“, отбеляза тя.

Решението ѝ да се обърне към ателието на Givenchy също беше смело. Под управлението на Уайт Келър през януари брандът представи първото си цялостно ревю за последните 8 години. “Има нещо толкова изчистено в модата, обясни тя. - Това е крайната визия на модната къща. Мястото, където хората търсят връхната точка в модата. Имаме модно ателие и е срамота да не бъде част от бранда.“ Колкото до статута на марката, тя го вижда като съблазнителна входяща точка в модата – не по отношение на цената, а на мечтите. „Младите момичета ще кажат: „Иска ми се един ден да нося рокля като тази“, така че това движи визията на хората за къщата.“ Модерна и традиционалистка, смела и практична, елитна и достъпна, силна и женствена: визията на Уайт Келър за Givenchy е на фокус
НЛО, пришълци и спираща дъха любовна история в новия клип на Дара Екимова НЛО, пришълци и спираща дъха любовна история в новия клип на Дара Екимова Неочаквана гостенка на снимачната площадка на „Последен дъх“
С Diamond Glow нямате нужда от фотошоп С Diamond Glow нямате нужда от фотошоп Diamond Glow с престижна награда за най-добра бюти терапия за 2021 г
GAME CHANGER GAME CHANGER Как да направим коремна преса без усилие
Маргарита Кабурова Маргарита Кабурова Една щастлива жена
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ