Giambattista Valli X H&M

Колаборацията, за която всички говорят

26 October 2019 15:11
Giambattista Valli X H&M
Giambattista Valli X H&MGiambattista Valli X H&MGiambattista Valli X H&MGiambattista Valli X H&MGiambattista Valli X H&MGiambattista Valli X H&MGiambattista Valli X H&MGiambattista Valli X H&MGiambattista Valli X H&M
Ако има някаква истина в поговорката „Противоположностите се привличат“, сътрудничеството между H&M и дизайнера Giambattista Valli със сигурност е доказателство за това. Обединяването на модния гигант и дизайнера с чувствителност към висшата мода, е отлично притежание на красивите момичета създадено от естетици с категоричен изключителен вкус.

 
„Наистина това е колаборация, която е по-скоро необичайна“, призна Вали по време на визуализацията на колекцията. Това, което го вълнуваше най-много, беше именно предизвикателството да приеме параметри в противоречие с обичайния си репертоар. Разглеждането на проблемите към приобщаването и многообразието, с партньор от масовия пазар, беше твърде вълнуваща възможност за да се пропусне. След това, разбира се, имаше апел да достигне до по-голяма, по-млада Gen-Z аудитория, с дълги опашки от нетърпеливи клиенти, чакащи пред магазините на H&M, за да грабнат колекцията, веднага щом се появи в магазина. (В България колекцията ще е налична във H&M Витоша 6 и  онлайн на 7 ноември 2019 от 10:00 часа)

Шоуто беше представено в Рим сред великолепието на позлатените салони на Палацо Дория Памфил. Рим е бил истински тигел на етносите през вековете, така че е удачен избор за да се подчертае междукултурния, джендър-флуидният характер на неговото възприемане на разказа на колаборацията, "Представих си историята на римско момиче, което след като пътува по света - в Ел Ей, Берлин, Индия, Лондон, където и да е - се връща тук, за да прекара забавен уикенд с тълпата си от талантливи, изкусни приятели", каза Вали. „Това е независима мисловна поза, културна нагласа към свободата, която бих искал да подкрепя“, продължи той. „Днес имаме хора, които строят стени и затварят граници, но по-младите поколения искат да ги съборят и да живеят с културен хоризонт, без препятствия.“, каза Вали.

Като следствие от този подход, колекцията бележи първото влечение на Вали към мъжкото облекло. Обикновено това е момичето, заимствано от гардероба на гаджето си, но „сега става обратното, стилът на Кърт Кобейн“, каза той. Навсякъде е леопардовият принт, една от „маниите на дизайнера“, както той каза, беше изобилно предлаган върху градски палта с фалшиви кожи, сдвоени с тънки панталони и качулки с цип.

Аловерни пайети, блестящи костюми,  вдъхновени от Наполеон смокинги със златна бродерии. Тюлът изобилства при момичета в толкова драматични повторения, колкото е възможно повече, очарователно добавена  изтънченост от стария свят. Те бяха бляскаво подсилени от мини-розово отворена версия на Кендъл Дженър и асиметрична червена кокос рокля на Витория Церети, която закри шоуто. 

Ан-Софи Йохансон, креативният съветник на H&M, похвали „вълшебните рокли и майсторския начин на блясъка на Вали като някои от ключовите съставки на това сътрудничество. „Нашите клиенти ще се радват да станат момиче или момче на Вали“, каза тя. "Знаем, че блясъкът се продава много добре."

">

БГ Радио изненада Цвети Пиронкова БГ Радио изненада Цвети Пиронкова Дидо и Митко Кърнев от D2 отправиха специален музикален поздрав към Цвети.
„Опасни слухове” от Елин Хилдебранд „Опасни слухове” от Елин Хилдебранд Сблъсък на приятелството с любовта и утехата на сигурността с разрушителната сила на мълвата...
Как се отразява вана с мляко на кожата ви Как се отразява вана с мляко на кожата ви И кои звезди се възползват от ползите
„Фреди Меркюри: Биография” от Лора Джаксън „Фреди Меркюри: Биография” от Лора Джаксън Историята на краля със звезден глас...
 „Последният дуел”, който привлече вниманието на Ридли Скот „Последният дуел”, който привлече вниманието на Ридли Скот В мащабното изследване на Дейв Егърс, базирано върху удивителен реален случай, средновековна рицарска драма достига и до български земи.
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ