И темата на Met Gala e...

Кое време е?

13 November 2019 17:52
И темата на Met Gala e...
Прочетете повече за:
Met galaMODA
Тази година Met Gala с тематични лагери достави безкраен поток от най-върховите моменти на червения килим (и няколко промени на тоалети на живо от Lady Gaga ), но официално е време да гледаме напред към събитието през 2020 година. Столичният музей на изкуствата обяви, че темата на изложбата на Института за костюми през следващата година ще бъдеAbout Time: Fashion and Duration“.

Ако смятате, че лагерът е объркващ, вероятно имате някои въпроси какво точно означава темата „време“. Вдъхновен от Вирджиния Улф и френския философ от 20 век Анри Бергсън, експонатът ще погледне назад към времевата линия на женската мода от последните 150 години (датирана от 1870 до днес), за да съвпадне със 150-годишнината на Met. Вулф ще служи като "призрачен разказвач" на експоната.

За по-конкретен образ филмът „ Орландо“ от Сали Портър от 1992 г. , базиран на едноименния пътешестващ във времето роман на Вирджиния Улф, послужи като основно вдъхновение за темата „2020“. С участието на Тилда Суинтън, модата на филма се простира от вдъхновения от 18-ти век Мари Антоанета до обличането на 19-ти век. С други думи, подгответе се да видите някои грандиозни, визии върху червения килим Met Gala догодина.
                       ОРЛАНДО, Тилда Суинтън, 1992г


„Модата е неразривно свързана с времето, тя не само отразява и представя духа на времената, но също така се променя и развива с времето“, казва Андрю Болтън, кураторът на Института по костюми, пред New York Times .


Като се има предвид обхвата на 150-годишната модна линия, това може да е един от най-абстрактните и еклектични червени килими Met Gala някога - с известни личности да могат да пътуват във времето през няколко века MODA. Или, разбира се, те технически биха могли да изберат нещо, което е „безвременно“.

Съпредседателите на Met Gala през 2020 г. са Мерил Стрийп, Ема Стоун, Лин-Мануел Миранда и Никола Гешкеер от Louis Vuitton (марката ще служи като спонсор на събитието). Най-вълнуващото е, че ще отбележи първото по рода си присъствие на Met Gala за Streep.

Met Gala 2020 ще се проведе на 4 май в столичния музей на изкуствата, а изложбата ще бъде отворена за обществеността на 7 май 2020 г.
БГ Радио изненада Цвети Пиронкова БГ Радио изненада Цвети Пиронкова Дидо и Митко Кърнев от D2 отправиха специален музикален поздрав към Цвети.
„Опасни слухове” от Елин Хилдебранд „Опасни слухове” от Елин Хилдебранд Сблъсък на приятелството с любовта и утехата на сигурността с разрушителната сила на мълвата...
Как се отразява вана с мляко на кожата ви Как се отразява вана с мляко на кожата ви И кои звезди се възползват от ползите
„Фреди Меркюри: Биография” от Лора Джаксън „Фреди Меркюри: Биография” от Лора Джаксън Историята на краля със звезден глас...
 „Последният дуел”, който привлече вниманието на Ридли Скот „Последният дуел”, който привлече вниманието на Ридли Скот В мащабното изследване на Дейв Егърс, базирано върху удивителен реален случай, средновековна рицарска драма достига и до български земи.
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ