С ухание на жасмин

Чаят, който ще ви направи красиви и ще поддържа вашето здраве

06 December 2019 08:47
С ухание на жасмин
Жасминовият чай  представлява деликатна и ухайна комбинация от зелен чай и растението жасмин и от векове се нарича „подарък от боговете” заради възхитителния си вкус и ползите за здравето, които той предоставя.

Ето осем от тях:

Полезен е за сърцето
Пиенето на жасминов чай доказано снижава вредния (LDL) холестерол и повишава полезния (HDL) холестерол в тялото. Понеже високите нива на LDL се свързват със заболяване на сърцето и инфаркт, консумирането на жасминов чай естествено намалява вероятната поява на тези заболявания.

Поддържа ви млади  
Ако искате да забавите последиците от стареенето върху тялото си, жасминовият чай може да ви помогне! Антиоксидантите в жасминовия чай помагат в битката със свързаните с процеса на стареенето свободните радикали. Когато не ги контролираме, свободните радикали циркулират из тялото и увреждат клетките. Пиенето на жасминов чай спомага за намаляване на пораженията от тях.

Помага ви да отслабнете
Изследвания показват, че хората, които пият зелен чай, от който е направен жасминовият чай, свалят килограми по-бързо от хората, които не го пият. Това е така защото зеленият чай съдържа катехини, а те повишават скоростта на метаболизма и по този начин спомагат горенето на мазнините и отслабването.

Снижава стреса и тревожността
Изследвания показват също така, че жасминът улеснява облекчаването на стреса и безпокойството. Вдишането на уханието на жасмина има седативно въздействие върху дейността на нервите и настроението и снижава сърдечната честота. Така че непременно поемайте аромата, докато отпивате!

Помага в борбата с рака
Когато пиете жасминов чай, вие си набавяте ползите от жасмина и зеления чай, които и двата съдържат мощни противоракови свойства. Зеленият чай е с високо съдържание на антиоксиданти, противодействащи на свободните радикали в тялото, които могат с времето да доведат до рак. Междувременно, ароматът на жасмина се счита също така, че съдържа противоракови свойства. Още веднъж, непременно вдишайте този аромат, докато пиете кехлибарената течност.

Бори бактериите
Жасминовият чай не само че се бори с вредните бактерии, но и помага на тялото да формира полезни бактерии, което е много важно за храносмилането и за цялостното здраве на стомаха и червата. Достатъчните количества полезни бактерии в стомаха и червата спомагат в отблъсването на заболявания като синдром на дразнимото черво и язви.

Предотвратява настинките
Жасминовият чай има, както противовирусни, така и антибактериални свойства, които помагат за спиране развитието на настинките и грипа. Така че когато усетите, че ви връхлита простудно заболяване, пийте чай от жасмин! Или ако вече ви е пипнала настинка, пиенето на чай от жасмин ще ви помогне да оздравеете по-бързо.

Подобрява кръвообръщението
Чаят от жасмин се свързва с подобряване на кръвообръщението. Ето защо се счита, че той предотвратява някои заболявания, причинени от или свързани с лошото кръвообръщение като кръвни съсиреци, тромбоза, високо кръвно налягане и удари.

 
Парис Гобел е тайното оръжие на Риана и Джей Ло Парис Гобел е тайното оръжие на Риана и Джей Ло Хореографката стои зад най-грандиозните им изпълнения
„Изкуството да бъдеш спокоен” от Райън Холидей „Изкуството да бъдеш спокоен” от Райън Холидей Противоотровата срещу хаоса е вътре в нас.
Парис Джексън не може да избяга от сравненията с Майкъл Джексън Парис Джексън не може да избяга от сравненията с Майкъл Джексън Независимо, че музиката ѝ е напълно различна от тази на Краля на попа
Сагата „Жокери“ от Дж. Р. Р. Мартин продължава с „Аса в небето“ Сагата „Жокери“ от Дж. Р. Р. Мартин продължава с „Аса в небето“ Жокери и аса променят хода на историята в продължението на хитовата поредица.                                                                           
„Една френска сватба” от Хана Тъниклиф - еуфорията на любовта изненадва всички „Една френска сватба” от Хана Тъниклиф - еуфорията на любовта изненадва всички Очарователен и игрив разказ за любов, желание, приятелство и тайни – пренася читателя сред екзотиката на френската провинция.
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ