Inditex за загубите след затворените обекти

Inditex за загубите след затворените обекти

Собственикът на Zara затвори 3 785 магазина в световен мащаб, след като пандемията на коронавирусът изпрати продажбите към загуба.

Испанската група Inditex, която е собственик на Zara, както и Pull & Bear и Bershka, заяви, че е била принудена временно да затвори магазини в 39 държави, след като Covid-19 е оказал "много значително влияние" върху продажбите.Групата магазини временно затвори всички свои обекти в Испания, след като страната влезе в извънредно положение миналата събота. Повечето магазини в Китай остават отворени, следвайки указанията на местните здравни власти.

Продажбите за модния гигант за бърза мода спаднаха с 24,1% в световен мащаб през първите две седмици на март, когато влезе в сила първият кръг от затваряне на магазини. Inditex заяви, че е твърде рано да се определи силата на ефектът на вируса върху бъдещите приходи.

Досега Inditex отчита $ 287 млн. (263 млн. паунда) от удара, тъй като запасите му за пролетния сезон сега струват по-малко от преди.Компанията казва в свое изявление пред медиите: "Тъй като Covid-19 се е разпространил по целия свят, ние въвеждаме и прилагаме процедурите, необходими за предотвратяване на предаването на вируса, затваряйки магазините при необходимост в определени райони, като оставаме на линия, сътрудничейки си изцяло със здравните власти".

„Първоначално колекциите пролет/лято бяха много добре приети от нашите клиенти през февруари. Въпреки това, глобалното разпространение на Covid-19 оттогава оказва влияние на определени пазари.“Търговците на дребно се борят да се справят с рязкото отпадане на продажбите, тъй като хората си стоят у дома и се самоизолират, за да спрат разпространението на вируса.

Правителството на Обединеното кралство обяви пакет от заеми и безвъзмездни средства в размер на 350 милиарда паунда във вторник, за да помогне на секторите, които са най-засегнати от мерки за социално дистанциране, но бизнес групите заявиха, че е необходима повече помощ.Актуализацията на Inditex отчете спад в продажбите и приходите за годината до 31 януари. Нетните продажби пък нараснаха с 8 на сто до 28,3 млрд. евро (25,9 млрд. Британски лири), до голяма степен благодарение на 23-процентния скок в онлайн продажбите.
Парис Гобел е тайното оръжие на Риана и Джей Ло Парис Гобел е тайното оръжие на Риана и Джей Ло Хореографката стои зад най-грандиозните им изпълнения
„Изкуството да бъдеш спокоен” от Райън Холидей „Изкуството да бъдеш спокоен” от Райън Холидей Противоотровата срещу хаоса е вътре в нас.
Парис Джексън не може да избяга от сравненията с Майкъл Джексън Парис Джексън не може да избяга от сравненията с Майкъл Джексън Независимо, че музиката ѝ е напълно различна от тази на Краля на попа
Сагата „Жокери“ от Дж. Р. Р. Мартин продължава с „Аса в небето“ Сагата „Жокери“ от Дж. Р. Р. Мартин продължава с „Аса в небето“ Жокери и аса променят хода на историята в продължението на хитовата поредица.                                                                           
„Една френска сватба” от Хана Тъниклиф - еуфорията на любовта изненадва всички „Една френска сватба” от Хана Тъниклиф - еуфорията на любовта изненадва всички Очарователен и игрив разказ за любов, желание, приятелство и тайни – пренася читателя сред екзотиката на френската провинция.
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ